Strand Noord Nesselande

Vol trots presenteren wij namens Nederlandse Bouw Unie het project Strand Noord in Rotterdam Nesselande! Een bijzonder nieuwbouwproject, met een locatie die direct grenst aan het strand en het water van de Zevenhuizerplas. Zo’n locatie vraagt om luxe producten met een bijpassende uitstraling. Mooie grote glaspartijen verenigen binnen en buiten en strakke witte gebouwen met houten accenten sieren de waterlijn. Aan de binnenzijde zijn alle woningen luchtig, licht en zeer ruim opgezet. Vormgeving die aan Californische stranden niet zou misstaan. En dat onder de rook van Rotterdam!

Dit fraaie project heeft een uniek woonaanbod bestaande uit 15 Strandhuizen, 9 vrijliggende Steigervilla’s, 6 Kadewoningen en 25 exclusieve appartementen in het compacte complex Het Paviljoen. Het plan is omgeven door een exclusieve badplaats met een brede diversiteit aan (recreatieve) voorzieningen.

Het plan Strand Noord omvat vier woningtypologieën: de Strandhuizen zijn gepositioneerd langs het strand van de Zevenhuizerplas, in de statige Kadewoningen wordt het beste van de land- en waterwereld gecombineerd, de vrijstaande Steigervilla’s genieten van een ultieme waterervaring door de alzijdige oriëntatie en de appartementen in Het Paviljoen richten zich optimaal op de natuurlijke kwaliteiten van de omgeving; water, groen, zon en natuurlijk een prachtig uitzicht. De tuinen zijn georiënteerd op het zuidwesten of liggen aan het water. Het openbaar gebied is een eenduidig water- en duinlandschap dat zich vloeiend plooit rondom alle woningen en dat mede de drager vormt voor de identiteit van Strand Noord Nesselande. De architectuur past naadloos bij het unieke strandgevoel van deze locatie, het is bijna on-Hollands.

De woningen liggen in een door de gemeente aan te leggen en te onderhouden groen vormgegeven openbaar gebied, passend bij de strand-sfeer. De percelen zijn compact, maar efficiënt en doeltreffend ingericht. Alle woningen beschikken over een royaal, zonnig terras en ten minste één privéparkeerplaats voor de woning, op de kade, of in de parkeerkelder onder Het Paviljoen. In het ontwerp van het openbare gebied is er rekening gehouden met een logische overgang van privé naar openbaar om ervoor te zorgen dat gasten op gepaste afstand van de terrassen blijven. Smalle paadjes die leiden tussen hoge (duin)grassen en verbinden de terrassen van de Strandhuizen met de wandelpromenade langs het strand. De landtongen bestaande uit grote keien die de Steigervilla’s met de kade verbinden geven het gebied het echte nautische karakter. De brede rietkragen en bloeiende oeverplanten rondom de Kadewoningen bieden een schuilplaats voor onder andere vissen en riet- en watervogels. En het kadeplein, naast Het Paviljoen, met een brede trappartij richting het water vormt een prachtig uitkijkpunt over de Zevenhuizerplas.

Bij het ontwerp van de woningen van Strand Noord speelt duurzaamheid een belangrijke rol. De in totaal 55 woningen worden aangesloten op een duurzaam collectief warmtenet, voorzien van zonnepanelen, zijn all-electric (gasloos) en worden bovengemiddeld geïsoleerd. Daarmee wordt een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0,0 behaald, wat inhoudt dat het energieverbruik van de woning (dus exclusief het verbruik van huishoudelijke apparaten) neutraal is. Naast milieubewust is dit ook financieel interessant, want tegenwoordig bieden steeds meer hypotheekverstrekkers korting op de hypotheekrente van een duurzame woning en houdt dit de energierekening laag.

Het gevoel van luxe en stijl in de woningen en appartementen wordt mede bepaald door de afwerking, zoals de keuze van de tegels en het sanitair. Wij hebben voor jou dan ook een kwalitatief hoogwaardig pakket samengesteld van de gerenommeerde merken Villeroy & Boch en Duravit. De houten kozijnen en stompe deuren creëren samen met de zorgvuldige detaillering een verzorgd beeld. De keuken is een belangrijk onderdeel om een huis te personaliseren. Iedereen heeft hier een eigen idee bij en andere behoeften. De een wenst een woonkeuken met groot eiland, de ander een functionele compacte hoekopstelling. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om in alle woningen geen standaardkeuken aan te bieden. Wel hebben wij met Tieleman Keukens, vanwege hun uitgebreide showroom met ruime keuze in stijlen en prijsniveaus en hoge service, afgesproken dat indien je de keuken bij hen koopt, deze vóór oplevering zal worden geplaatst.

PLANNING NIEUWBOUW

De woningen worden technisch uitgewerkt waarna de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. We koersen op start verkoop in het 2e kwartaal en start bouw in het 4e kwartaal van 2019.

OMGEVING

Strand Noord is gelegen op het mooiste plekje van de Rotterdamse badplaats Nesselande, te midden van natuur, rust en water. Het eigentijdse Nesselande biedt alle faciliteiten die stadbewoners wensen: winkels, sportclubs, scholen, restaurants en natuurlijk het prachtige strand aan de Zevenhuizerplas. Met de auto ben je binnen enkele minuten op de snelweg en met de metro- en bushaltes op 800-1.000 meter is het openbaar vervoer perfect geregeld. Het stadscentrum is zowel per auto als met het openbaar vervoer goed en snel bereikbaar.

RECREATIE

De Zevenhuizerplas, het Rietveldpark en natuurgebied Eendragtspolder vormen gezamenlijk een heerlijk recreatiegebied met ongekende mogelijkheden midden in Rotterdam. Op het lange zandstrand aan de plas is het zowel in de zomer als in de winter goed toeven. Het Project 7 Cablepark biedt daarnaast voldoende vertier voor de meer avontuurlijke badgasten. Het Rietveldpark en de Eendragtspolder bieden rust en groen. De perfecte locatie om te sporten en ontspannen, je kunt er skaten, wandelen, hardlopen, fietsen, roeien en met een beetje geluk kun je in de winter de schaatsen onder binden.

ONDERWIJS & OPVANG

Op het gebied van onderwijs en opvang heeft Nesselande veel te bieden. Er zijn diverse basisscholen zoals openbare basisschool Passe-Partout, de vrije Waldorfschool Nesselande en basisschool Het Spectrum met een christelijke identiteit. Aan de Robert van Het Hoffstraat is Intergraal Kindcentrum Samen Uniek gevestigd. Daarnaast zijn er nog diverse lokale voor- en naschoolse opvangcentra zoals kleinschalige opvang Babbels en Zus & Zo. Voor middelbaar, hoger en universitair onderwijs is er een grote keuze aan instellingen, waarbij Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit goed bereikbaar zijn.

LUNCHEN AAN DE PLAS

Direct aan de boulevard is het gezellige etablissement Brasserie Lookies gelegen. Vanaf het mediterraan ingerichte terras kan het zicht op de plas adembenemend mooi zijn. De perfecte locatie voor een lunch in de zon. Bij de Project 7 BeachClub kun je onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk relaxen in de loungebanken terwijl de waterskiërs en wakeboarders hun radicale trucs showen.

WINKELEN

Bakker Ammerlaan, Vishandel Atlantic, Neslon Schoenen, en Shoeby. Zomaar enkele namen van lokale winkels in Nesselande. Ook de grote landelijke partijen voor je dagelijkse boodschappen zijn op loopafstand van Strand Noord aanwezig, zoals de HEMA, het Kruidvat, de Jumbo en de Albert Heijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like dan de facebookpagina van Strand Noord en schrijf je in voor de nieuwsbrief via het kopje “blijf op de hoogte” op de projectwebsite www.strandnoordnesselande.nl. Je kunt ook op de projectwebsite de conceptplattegronden per bouwnummer inzien.

Meer informatie?