Hoe werkt een aankoopmakelaar eigenlijk?

Een aankoopmakelaar bespaart u niet alleen geld, maar ook tijd en neemt veel zorgen uit handen. Bovendien attendeert hij u zaken waar u zelf in eerste instantie misschien niet aan denkt:

  • Hoe zit het bijvoorbeeld met het bestemmingsplan?
  • Is de vraagprijs wel reëel?
  • En hoe zit het met verborgen gebreken?

Een aankoopmakelaar is er voor u als koper, voert de onderhandelingen en zorgt ervoor dat u een reële prijs betaalt voor uw droomhuis. Daarnaast bekijkt de aankoopmakelaar of juridisch alles klopt en of de bouwkundige staat in orde is. Uw aankoopmakelaar controleert de achterliggende zaken, zoals VvE (Vereniging van Eigenaren). Dit laatste is het geval als u bijvoorbeeld een appartement wilt kopen, waar bij het eigendom van de grond gedeeld wordt met andere eigenaren. Vervolgens wordt het contract gecontroleerd op inhoud van voorwaarde, inspectie en notaris. Hij ondersteunt u en beantwoordt al uw vragen voor, tijdens én na het aankoopproces.

Wat vraagt uw aankoopmakelaar aan bemiddelingskosten? 

De kosten voor de makelaar (courtagekosten) kunnen afhankelijk zijn van het onderhandelingsresultaat en afhankelijk van de zoektijd naar uw huis. Het is altijd goed om u vooraf hierover bij uw makelaar te informeren.  

Samen met u houden wij de kosten in de hand! 

Zorgeloos verheugen op uw woning!

Deel via social media