De makelaar laat weten dat er een bezichtiging voor jouw woning is ingepland. Dat is goed nieuws. Maar je wil ook dat kijkers een positieve indruk van je woning krijgen. Hoe beïnvloedt je dit? De onderstaande tips helpen je jouw woning verkoop-proof achter te laten voor een bezichtiging.

Tip #1: Verbloem geen geurtjes
Zorg dat je woning fris van zichzelf ruikt door hem schoon te houden. Ga niet roekeloos aan de slag met een geurspuitbus of parfum om bijvoorbeeld de stank van natte hond of muf tapijt te verbloemen. Dit kan een koper achterdochtig maken over de kwaliteit van je woning.

Tip #2: Haal matjes en kleedjes weg
Matjes en kleden zijn dooddoeners. Jij denkt dat je de badkamer trendy en hip achterlaat. Maar matten en kleden op de vloer limiteren een kijker enorm. Uit beleefdheid durft je potentiële koper een ruimte niet in te lopen om een kleed of matje vuil te maken. Hierdoor lopen ze letterlijk de indruk van ruimtes mis. 

Tip #3: Laat je woning schoon achter
Het is een cliché, we weten het. Maar zorg er altijd voor dat je de was hebt gedaan, dat de vaat is opgeruimd en dat je alle ruimtes in je woning fris en schoon achterlaat. Vergeet daarbij ook niet al de onnodige rommel uit het zicht te halen. Een schoon en opgeruimd huis is gewoon het aantrekkelijkst.

Tip #4: Haal je auto even weg
Wanneer je een bezichtiging krijgt zorg dan dat de potentiële kopers hun auto zo bij je thuis kunnen voorrijden alsof ze er zelf al wonen. Er is niets zo vervelend dan het idee hebben dat je moet zoeken naar een parkeerplek voor je eigen huis. Moeilijk parkeren is in veel situaties een flinke afknapper op de woning. Je wil natuurlijk voorkomen dat men je woning afkeurt op een klein aandachtspuntje.

Tip #5: Benadruk de sterke punten
Wat is het tofste aan je woning? Heb jij bijvoorbeeld een prachtige tuin? Zorg er dan voor dat dit gelijk zichtbaar is. Het kan geen kwaad om de kussens in de stoelen te leggen en het gezellig te maken. Je mag doen alsof je vrienden op bezoek komen.

De bovenstaande tips zullen je ongetwijfeld helpen de bezichtiging succesvol te maken. Kom je er met deze tips nog niet uit? Laat u dan eens informeren door een expert. Onze Makelaars staan u altijd te woord voor een eerlijk en open advies. Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek.

Zo maak je jouw woning bezichtiging-proof

Deel via social media